O FIRMIE KONTAKT MS Spektrum MS Edu
   

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adres do

korespondencji:

 

MS Lab

87-500 Rypin

ul. Sportowa 22

 

Tel.: (+48) 54 280 01 47

Faks: (+48) 54 280 01 48

E-mail: sekretariat@ms-lab.pl

 

 

 

Analizy pasz

Badania pasz

PRODUKTY PASZOWE
  • KISZONKI Z: KUKURYDZY

  • TRAW, LUCERNY, MOTYLKOWYCH, SIANA, TMR

  • KISZONE ZIARNO KUKURYDZY

  • GOTOWE PASZE TREŚCIWE

  • ZBOŻA, KUKURYDZA, ŚRUTA

  • SIANO

  • PASZE PŁYNNE

Laboratorium MS Lab oferuje badania mikrobiologiczne i fizykochemiczne jednocześnie gwarantując krótkie terminy realizacji.

Badania mikrobiologiczne pasz

  • obecność Salmonella spp.

  • ogólna liczba bakterii tlenowych w 30°C

  • liczba Enterobacteriaceae

  • liczba Clostridium perfringens

  • obecność Clostridium perfringens

  • liczba bakterii redukujących siarczany w warunkach beztlenowych

Badania fizykochemiczne pasz
  • Skład chemiczny pasz:
    kiszonki z kukurydzy, traw, lucerny, motylkowych, TMR, kiszone ziarno kukurydzy, siano
    - białko, tłuszcz, sucha masa, popiół, włókno, NDF, ADF, skrobia
    surowce paszowe: zboża gotowe, pasze treściwe
    - białko, tłuszcz, wilgotność, popiół, włókno, skrobia
    surowce paszowe: kukurydza, rzepak
    - białko, tłuszcz, wilgotność
    surowce paszowe: soja
    - białko, tłuszcz, wilgotność, włókno.

  • Oznaczenie białka - metoda Kjeldahla

  • Sucha masa - metoda wagowa
    - kiszonki
    - proszki mleczne

  • Oznaczanie pH
    - kiszonki
    - proszki mleczne

Wycena energii pasz
  • system INRA

  • system DLG

  • energia metaboliczna dla trzody chlewnej

 
O firmie
Kontakt
Ms spektrum
Ms edu
Nota prawna
Analityka